DND Pool Group

Veelgestelde vragen

Rond de aanleg, het onderhoud en de renovatie van een zwembad merken we bij onze klanten dat er veel vragen zijn rond mogelijkheden, materialen, producten en dergelijke. Via deze FAQ geven we kort antwoord op al deze vragen.
 • 1. Wat is HDPE?

  HDPE is de afkorting voor Hoge Dichtheid Polyetheen. HDPE is één van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. In de industrie wordt Polyetheen ook wel Polyethyleen genoemd. HDPE is een hele duurzame kunststof omdat het volledig recyclebaar is en een lange levensduur heeft. Lees er hier meer over >

 • 2. Welke zwembadmaten bieden jullie aan?

  Onze kunststof zwembaden zijn in vrijwel alle maten beschikbaar. Bij DND stel je zelf je zwembad samen tot maximaal 3,80 meter breed, 18 meter lang en 1,5 meter diep. Lees er hier meer over >

 • 3. Hoe snel kan ik een zwembad laten plaatsen?

  Onze monoblok zwembaden worden op voorhand volledig geassembleerd en ter plaatse in één geheel geleverd, waardoor het snel geplaatst kan worden. Doordat onze zwembaden intern vervaardigd worden in onze eigen productiefaciliteit te Affligem, garanderen we flexibiliteit in onze planning én een korte levertermijn. Lees er hier meer over >

 • 4. Wat is de prijs van een inbouwzwembad?

  De prijs van een inbouwzwembad varieert naargelang de gebruikte materialen, de gewenste accessoires en afwerkingen. Het is aangeraden om bij het kopen van een inbouwzwembad niet te besparen op de materialen, aangezien deze besparing je later meer zal kosten aan reparaties en herstellingen. Om de levensduur van je inbouwzwembad te garanderen, raden we je aan om bij de aanleg van je inbouwzwembad te kiezen voor een inbouwzwembad in HDPE (High Density Polyethyleen). Dit materiaal wordt niet aangetast door bacteriën, is zeer sterk, resistent voor chemicaliën en bestand tegen zeer hoge en lage temperaturen. Het is niet onderhevig aan corrosie en oxidatie, en kan niet verkleuren door blootstelling aan UV-stralen. Daarnaast is het ook belangrijk bij de aankoop van een inbouwzwembad om de service-na-verkoop en de onderhoudservice na te kijken. Laat je daarom bij het plaatsen van een inbouwzwembad niet verleiden door de goedkoopste zwembadbouwer, maar bekijk alle mogelijkheden grondig. Vraag bij DND Pools vrijblijvend een offerte aan om een realistische prijsinschatting te verkrijgen voor een kwalitatief inbouwzwembad.

 • 5. Wat kost de renovatie van een inbouwzwembad?

  De prijs van de renovatie van een inbouwzwembad kan variëren afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het project, evenals de materialen en arbeidsuren. Het is verstandig om de kosten te bespreken met een professional die gespecialiseerd is in zwembadrenovaties, om ervoor te zorgen dat u een realistische schatting krijgt. Mogelijks is het interessanter om een nieuwe monoblok (of prefab) inbouwzwembad in de bestaande kuip te plaatsen om de arbeidskosten te drukken. Onze experts staan je graag te woord om een geschikte oplossing te vinden. Vraag vrijblijvend een offerte aan om een realistische prijsinschatting te verkrijgen.

 • 6. Hoeveel kost het om een zwembad aan te leggen?

  De kostprijs om een zwembad aan te leggen varieert naargelang de gebruikte materialen, de gewenste accessoires en afwerkingen. De afmetingen, de stijl, de technologie en andere factoren kunnen de prijs van een inbouwzwembad ook sterk bepalen. Naargelang je voor een basic zwembad kiest of voor een luxe inbouwzwembad, kan de prijs variëren van 20.000 euro tot 70.000 euro en zelfs 100.000 euro als je een zeer luxueus inbouwzwembad wenst aan te leggen. Bij DND Pools werken we met inbouwzwembaden op maat van HDPE (High Density Polyethyleen). HDPE is een materiaal dat niet wordt aangetast door bacteriën. Daarnaast is het zeer sterk, resistent voor chemicaliën en bestand tegen zeer hoge en lage temperaturen. Het is niet onderhevig aan corrosie en oxidatie en kan niet verkleuren door blootstelling aan UV-stralen. Door bij de aanleg van je zwembad te investeren in een zwembad gemaakt van HDPE, zal je later veel geld besparen met reparaties en herstellingen. Daarnaast is het ook belangrijk bij de aankoop van een inbouwzwembad om de service-na-verkoop en de onderhoudsservice na te kijken. Laat je daarom bij het plaatsen van een inbouwzwembad niet verleiden door de goedkoopste zwembadbouwer, maar bekijk alle mogelijkheden grondig. Vraag bij DND Pools vrijblijvend een offerte aan om een realistische prijsinschatting te verkrijgen voor de aanleg van een kwalitatief inbouwzwembad.

 • 7. Is het moeilijk om een zelfbouw zwembad aan te leggen?

  Het aanleggen van een zelfbouw zwembad kan een complex proces zijn, en vereist vaak speciale vaardigheden en ervaring om het project goed en juist uit te voeren. Het is belangrijk dat je voldoende onderzoek doet en de juiste stappen volgt om ervoor te zorgen dat het zwembad veilig en duurzaam aangelegd wordt. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, kan het inhuren van een professionele zwembadbouwer helpen.

 • 8. Moet ik een vergunning aanvragen voor het aanleggen van een zelfbouw zwembad?

  Ja, in de meeste gevallen heb je een vergunning nodig voor de aanleg van een zelfbouw zwembad. Het is belangrijk om de wet- en regelgeving in jouw regio te raadplegen en de benodigde vergunningen aan te vragen voordat je begint met het aanleggen van een zelfbouw zwembad. 

 • 9. Heb ik speciaal gereedschap nodig voor het aanleggen van een zelfbouw zwembad?

  Ja, er is speciaal gereedschap nodig om een zelfbouw zwembad aan te leggen, zoals een graafmachine, chape en gereedschappen voor het installeren van leidingen en elektriciteit. Dit gereedschap kan duur zijn om te kopen of te huren. Het is belangrijk om te overwegen of het inhuren van een professionele zwembadbouwer een betere optie is dan het kopen of huren van speciaal gereedschap.

 • 10. Hoe lang duurt het om een inbouwzwembad te plaatsen door DND Pools?
  Onze monoblok zwembaden worden op voorhand volledig geassembleerd en ter plaatse in één geheel geleverd, waardoor het snel geplaatst kan worden. Doordat onze zwembaden intern vervaardigd worden in onze eigen productiefaciliteit te Affligem, garanderen we flexibiliteit in onze planning én een korte levertermijn. Lees er hier meer over >
 • 11. Waar moet ik op letten als ik een zwembad wil aanleggen in mijn tuin?
  Je tuin moet voldoende toegankelijk zijn om het zwembad te kunnen plaatsen. Die toegankelijkheid bepaalt voor een groot deel ook de snelheid van de uitvoering, alsook de prijs. Zo gebeuren de graafwerken bijvoorbeeld met een minigraver, die in je tuin moet geraken, de weggenomen verharding en uitgegraven aarde moeten kunnen worden afgevoerd en de zwemkuip en andere materialen moeten tot in de tuin geraken.
 • 12. Moet ik extra isolatie voorzien bij de aanleg van mijn zwembad?

  Dankzij het geïsoleerde plaatmateriaal waaruit het zwembad wordt gemaakt, heb je geen extra isolatie nodig, want polyethyleen isoleert op zich al goed. Zo blijft je zwembadwater altijd op temperatuur.

 • 13. Heb ik een grote tuin nodig voor de aanleg van mijn zwembad?

  Een grote tuin is geen must voor het installeren van een zwembad. Ook in een meer bescheiden tuin kan het, kleiner van formaat maar met evenveel water- en zwemplezier. Lees meer over onze plunge pools >

 • 14. Hoeveel kost het maandelijks zwembadonderhoud?

  De maandelijkse kosten voor het zwembadonderhoud is afhankelijk van het gekozen onderhoudspakket. Elk pakket varieert qua omvang en frequentie en heeft daarom een andere prijs. Wij bieden verschillende opties aan zodat er altijd een pakket is dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en budget. Ontdek de verschillende onderhoudspakketten >

 • 15. Wat is inbegrepen in het maandelijks onderhoudspakket?

  De inhoud van het maandelijks onderhoudspakket hangt af van de gekozen optie. In elk pakket komt onze onderhoudstechnieker elke maand langs voor inspectie, schoonmaak, wateranalyse en chemische behandelingen. Bovendien voorzien wij je eveneens van de nodige onderhoudsproducten. Het is aangeraden om de specifieke details te bekijken bij de beschikbare onderhoudspakketten. Ontdek de verschillende onderhoudspakketten >

 • 16. Kan ik ook eenmalig zwembadonderhoud boeken?

  Ja, je kan ook eenmalig een zwembadonderhoud boeken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 • 17. Wat gebeurt er als er problemen optreden tijdens het onderhoud?

  Indien er problemen optreden tijdens het onderhoud, dan staan onze onderhoudstechniekers klaar om deze zo snel mogelijk op te lossen. Ze beschikken over de nodige expertise en apparatuur om problemen snel en efficiënt op te lossen. Mocht er toch verdere interventie nodig zijn, dan nemen wij steeds contact met jou op om de verdere stappen te bespreken.

 • 18. Kunnen jullie ook onderhoud uitvoeren aan specifieke onderdelen van het zwembad?

  Ja, onze onderhoudstechniekers zijn gespecialiseerd in het onderhoud van alle onderdelen van een zwembad, inclusief filtersystemen, verwarming, verlichting, etc. Als er specifieke onderdelen zijn waarmee je hulp nodig hebt, kun je altijd contact met ons opnemen om te bespreken wat er mogelijk is.

 • 19. Kan ik geld besparen door een zelfbouw zwembad aan te leggen?

  Een van de grootste voordelen van het aanleggen van een zelfbouw zwembad is de kostenbesparing. Door het werk zelf te doen, bespaar je op arbeidskosten en kan je je zwembadproject aanpassen naar je eigen budget. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het inhuren van een professionele zwembadbouwer kan helpen om ervoor te zorgen dat je project goed wordt uitgevoerd en dat het zwembad veilig en duurzaam wordt aangelegd.

 • 20. Hoe lang duurt het om een zelfbouw zwembad aan te leggen?

  De tijd die nodig is om een zelfbouw zwembad aan te leggen, kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project en jouw ervaring en vaardigheden. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en voldoende tijd in te plannen om het project te voltooien. Met behulp van onze experts kan dit op minder dan een week.

 • 21. Kan ik hulp krijgen bij het aanleggen van een zelfbouw zwembad?

  Ja, als je niet zeker bent van je vaardigheden of ervaring, kan het inhuren van een professionele zwembadbouwer je helpen bij het aanleggen van je zelfbouw zwembad. Onze experts hebben de juiste vaardigheden, ervaring en kennis om je zwembadproject snel, efficiënt en nauwkeurig uit te voeren. Bovendien kunnen we je helpen bij het ontwerpen van je project en ervoor zorgen dat het voldoet aan al jouw wensen en behoeften.

Waag jij de sprong?

Geniet deze zomer nog van een frisse duik in je eigen zwembad

Download onze brochure

Zet de eerste stap naar je eigen zwemparadijs en download onze gratis brochure boordevol inspiratie en tips.

Mis geen enkel detail en ontdek de eindeloze mogelijkheden van een HDPE inbouwzwembad op maat.

 • Flexibiliteit

 • Korte leveringstermijn

 • Uitzonderlijke kwaliteit

Wij plaatsen zwembaden in heel België

Op zoek naar een verdeler in jouw buurt? DND Pools plaatstonderhoudt en renoveert zwembaden in heel België:

Brussel - AntwerpenLimburg - Oost-Vlaanderen - Vlaams-Brabant - West-VlaanderenWaals-Brabant - Henegouwen - Luik - LuxemburgNamen

Alles wat je moet weten

Ontdek de nieuwste trends en mis geen enkele nieuwigheid in de zwembadensector dankzij onze blogartikelen. Zoek je advies of wil je even stilstaan bij je keuzes voordat je de sprong waagt? Lees dan zeker alle informatie op deze pagina.