DND Pool Group

HDPE zwembad

Wij leggen verschillende soorten HDPE kunststof zwembaden aan. Welk type zwembad het beste bij jou past, is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Hieronder leggen wij kort uit welke soorten HDPE zwembaden wij aanbieden en wat hun eigenschappen en voordelen zijn:

 • Skimmerzwembad

 • Overloopzwembad

 • Plunge pool

 • Hybride zwemvijver

Geraak je er niet aan uit? Maak vrijblijvend een afspraak om samen jouw project concreet te maken.

Wil je graag een HDPE zwembad laten aanleggen?

Vraag online een offerte aan, onze experts helpen je graag verder!

SOORTEN HDPE ZWEMBADEN

Skimmerzwembad

Een skimmerzwembad is het meest gekozen HDPE zwembad. Hij past in iedere tuin en is de meest bekende uitvoering van onze kunststof zwembaden.

Een skimmerzwembad kenmerkt zich door haar skimmers en waterlijn die enkele centimeters onder het niveau van uw terras staat.

OVERLOOPZWEMBAD

Een overloopzwembad kenmerkt zich door een ongekende luxe uitstraling en haar waterlijn die gelijk is aan het terras. Het water stroomt over de tegels rondom het zwembad heen en wordt opgevangen in een overloopgoot. Deze oneindige waterstroom geeft een prachtig spiegeleffect.

Plunge Pool

Een plunge pool is een klein HDPE zwembad, of ook wel plonsbad genoemd. Dit type kunststof zwembad is ideaal voor kleinere (stads)tuinen. U kunt in uw plunge pool naast dobberen of afkoelen ook baantjes trekken wanneer u een jetstream laat installeren.

Lees meer >

Hybride zwemvijver

Een hybride zwemvijver is een kruising van 2 soorten HDPE zwembaden, namelijk de zwemvijver en het chloor-zwembad. Bij dit buitenbeentje onder onze kunststof zwembaden selecteerde we enkel de beste eigenschappen van de twee en brachten het samen in één zwembad.

VOORDELEN VAN EEN HDPE ZWEMBAD

Een HDPE zwembad is het perfecte zwembad voor iedereen die op zoek is naar duurzaamheid en kwaliteit. HDPE staat voor High Density Polyethylene en is een materiaal dat bekend staat om zijn stevigheid en weerstand tegen bacteriën, chemicaliën en extreme temperaturen.

Onze kunststof zwembaden bieden tal van voordelen voor zowel particulieren als professionele gebruikers. Naast de duurzaamheid en de weerstand die HDPE  biedt, zijn onze zwembaden ook goed bestand tegen corrosie, oxidatie en slijtage. Dit betekent dat jouw HDPE kunststof zwembad jarenlang meegaat en weinig onderhoud vereist.

een achtertuin met een zwembad en tuinmeubilair

STERK

HDPE is uiterst slagvast en flexibel, waardoor het materiaal bestand is tegen scheuren en beschadigingen. Bovendien zijn onze zwembaden makkelijk te transporteren en te installeren. Ze zijn licht van gewicht en kunnen op maat gemaakt worden. Dit betekent dat je vrijwel elke grootte kan kiezen.

OP MAAT

Bij DND Pools bieden wij allerlei mogelijkheden op het gebied van design. HDPE zwembaden zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en kunnen afgewerkt worden met verschillende toebehoren. Ook is het mogelijk om een ingebouwd zwembadrolluik en een ingebouwde zwembadtrap volledig op maat in het zwembad te integreren.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Onze HDPE zwembaden zijn bijzonder onderhouds-vriendelijk. Dankzij de hoge dichtheid van de platen hoef je je geen zorgen te maken over verkleuring door UV-stralen of chemicaliën. Er zijn geen naden waar bacteriën zich in kunnen nestelen. Dit maakt het schoonmaken van onze zwembaden veel eenvoudiger.

DUURZAAM

HDPE zwembaden zijn zeer gunstig voor het milieu. Het materiaal bevat geen schadelijke chemische stoffen, is volledig recyclebaar en heeft een lange levensduur, waardoor het minder snel vervangen hoeft te worden dan andere soort zwembaden. Hierdoor draag je bij aan een duurzame leefomgeving. 

Bekijk hier

Hoe de aanleg van een HDPE zwembad in zijn werk gaat.

Wij leggen HDPE zwembaden aan in heel België

Op zoek naar een verdeler in jouw buurt? DND Pools legt HDPE kunststof zwembaden aan in heel België:

Brussel - AntwerpenLimburg - Oost-Vlaanderen - Vlaams-Brabant - West-VlaanderenWaals-Brabant - Henegouwen - Luik - LuxemburgNamen

Download onze brochure

Zet de eerste stap naar je eigen zwemparadijs en download onze gratis brochure boordevol inspiratie en tips.

Mis geen enkel detail en ontdek de eindeloze mogelijkheden van een HDPE kunststof zwembad op maat.

 • Flexibiliteit

 • Korte leveringstermijn

 • Uitzonderlijke kwaliteit

VEELGESTELDE VRAGEN

Rond de aanleg, het onderhoud en de renovatie van een HDPE zwembad merken we bij onze klanten dat er vaak veel vragen zijn rond mogelijkheden, materialen, producten en dergelijke. Via deze FAQ geven we kort antwoord op al deze vragen.

 • 1. Wat is HDPE?

  HDPE is de afkorting voor Hoge Dichtheid Polyetheen. HDPE is één van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. In de industrie wordt Polyetheen ook wel Polyethyleen genoemd. HDPE is een hele duurzame kunststof omdat het volledig recyclebaar is en een lange levensduur heeft. Lees er hier meer over >

 • 2. Waarom geen inbouwzwembad aanleggen in folie?

  Voor het aanleggen van foliebaden is eerst een bouwkundige bak nodig waar de folie later in wordt aangebracht. Deze folie moet regelmatig vervangen worden en kan zelfs gaan lekken. HDPE-inbouwzwembaden zijn zelfdragend, waardoor er vóór de aanleg van het zwembad geen bouwkundige voorzieningen nodig zijn. Omdat de inbouwzwembaden volledig in het atelier worden gemaakt en in de meeste gevallen in één stuk worden geleverd, zijn lekkages onmogelijk.

 • 3. Betegeld zwembad vs HDPE-zwembad: wat is het verschil bij de aanleg?

  Het bouwproces voor de aanleg van betegelde zwembaden duurt veel langer dan dat van HDPE-zwembaden. Bovendien kunnen HDPE-zwembaden het hele jaar door en op enkele dagen tijd geplaatst worden. Een bijkomend voordeel van een HDPE-inbouwzwembad is dat de HDPE-platen massief zijn afgewerkt. Daarom is dit materiaal zeer makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Bij betegelde baden is het onderhoud van het zwembad heel wat lastiger, omdat het vuil zich makkelijker in de groeven nestelt.

 • 4. Is een polyester inbouwzwembad verouderd?

  Polyester inbouwzwembaden zijn normaliter alleen verkrijgbaar in standaard maten en vormen. Daarnaast kan de kleur, net zoals bij foliezwembaden, gaan vervagen of verkleuren door blootstelling aan UV-stralen. Bij HDPE-inbouwzwembaden is elke gewenste maat en vorm mogelijk en riskeert u geen verkleuring van uw zwembad. De platen zijn volkern door en door in de massa gekleurd. Osmose is in HDPE-zwembaden niet mogelijk. Daarom gaan polyester inbouwzwembaden minder lang mee dan HDPE-zwembaden en zien polyester zwembaden er sneller verouderd uit.

 • 5. Waarom kiezen voor de aanleg van een HDPE-zwembad i.p.v. een PP-zwembad? Het zijn toch beide thermoplastics?
  PP staat voor polypropyleen en is nog niet zo lang verkrijgbaar in de markt. Hierdoor heeft het zijn doeltreffendheid nog niet bewezen. PP is een thermoplastic, net zoals HDPE. Toch zijn er grote verschillen tussen beide materialen. Zo is HDPE veel elastischer, waardoor het een langere levensduur heeft dan PP-zwembaden. Daarnaast is er dankzij de flexibiliteit van HDPE meer mogelijk op het vlak van vorm en formaat dan bij PP.  Voor al onze zwembaden in HDPE geldt een garantie van 25 jaar.