DND Pool Group

Kies jouw HDPE zwembad

Wij leggen verschillende soorten HDPE inbouwzwembaden aan. Welk HDPE zwembad het beste bij jou past, is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Hieronder leggen wij kort uit welke soorten HDPE zwembaden wij aanbieden en wat hun eigenschappen zijn:

  • HDPE skimmerzwembad

  • HDPE overloopzwembad

  • HDPE hybride zwemvijver

Geraak je er niet aan uit? Maak vrijblijvend een afspraak om samen jouw project concreet te maken.

SOORTEN HDPE ZWEMBADEN

HDPE skimmerzwembad

Een HDPE skimmerzwembad is het meest gekozen HDPE zwembad. Hij past in iedere tuin en is de meest bekende uitvoering van onze HDPE inbouwzwembaden. Een HDPE skimmerzwembad kenmerkt zich door haar skimmers en waterlijn die enkele centimeters onder het niveau van uw terras staat.

HDPE OVERLOOPZWEMBAD

Een HDPE overloopzwembad kenmerkt zich door een ongekende luxe uitstraling en haar waterlijn die gelijk is aan het terras. Het water stroomt over de tegels rondom het zwembad heen en wordt opgevangen in een overloopgoot. Deze oneindige waterstroom geeft een prachtig spiegeleffect.

HDPE plunge pool

Een HDPE plunge pool is een klein HDPE inbouwzwembad, of ook wel plonsbad genoemd. Dit type HDPE zwembad is ideaal voor kleinere (stads)tuinen. U kunt in uw HDPE plunge pool naast dobberen of afkoelen ook baantjes trekken wanneer u een jetstream laat installeren.

Lees meer >

HDPE Hybride zwemvijver

Een HDPE hybride zwemvijver is een kruising van 2 soorten HDPE zwembaden, namelijk de HDPE zwemvijver en het HDPE chloorzwembad. Bij dit buitenbeentje onder onze HDPE inbouwzwembaden selecteerde we enkel de beste eigenschappen van de twee en brachten het samen in één zwembad.

0
JAAR ERVARING
0
GEKWALIFICEERDE EXPERTS
0
JAAR GARANTIE

Download onze brochure

Meer weten over HDPE zwembaden?

Download onze brochure en maak een geïnformeerde beslissing bij de aankoop van jouw zwembad.

Download onze brochure

Meer weten over HDPE zwembaden?

Download onze brochure en maak een geïnformeerde beslissing bij de aankoop van jouw zwembad.

VOORDELEN VAN EEN HDPE ZWEMBAD

Een HDPE zwembad is het perfecte zwembad voor iedereen die op zoek is naar duurzaamheid en kwaliteit. HDPE staat voor High Density Polyethylene en is een materiaal dat bekend staat om zijn stevigheid en weerstand tegen bacteriën, chemicaliën en extreme temperaturen. Onze HDPE zwembaden bieden tal van voordelen voor zowel particulieren als professionele gebruikers. Naast de duurzaamheid en de weerstand die HDPE  biedt, zijn onze zwembaden ook goed bestand tegen corrosie, oxidatie en slijtage. Dit betekent dat jouw HDPE zwembad jarenlang meegaat en weinig onderhoud vereist.

een achtertuin met een HDPE zwembad omgeven door gras

STERK

HDPE is uiterst slagvast en flexibel, waardoor het materiaal bestand is tegen scheuren en beschadigingen. Bovendien zijn HDPE zwembaden makkelijk te transporteren en te installeren. Ze zijn licht van gewicht en kunnen op maat gemaakt worden. Dit betekent dat je vrijwel elke grootte kan kiezen.

OP MAAT

Onze HDPE zwembaden bieden allerlei mogelijkheden op het gebied van design. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en kunnen afgewerkt worden met verschillende toebehoren & accessoires. Ook is het mogelijk om een ingebouwd zwembadrolluik en een ingebouwde trap volledig op maat in het zwembad te integreren.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

HDPE zwembaden zijn bijzonder onderhouds-vriendelijk. Dankzij de hoge dichtheid van de platen hoef je je geen zorgen te maken over verkleuring door UV-stralen of chemicaliën. Er zijn eveneens geen naden waar bacteriën zich in kunnen nestelen. Dit maakt het schoonmaken veel eenvoudiger.

DUURZAAM

HDPE is zeer gunstig voor het milieu. Het materiaal bevat geen schadelijke chemische stoffen, is volledig recyclebaar en heeft een lange levens-duur, waardoor het minder snel vervangen hoeft te worden dan andere soort zwembaden. Hierdoor draag je bij aan een duurzame leefomgeving. 

Kortom, een HDPE zwembad biedt vele voordelen en mogelijkheden. Bij DND Pools bent u verzekerd van een duurzaam en kwalitatief hoogstaand product dat volledig op maat gemaakt kan worden. Ideaal dus voor wie op zoek is naar een hoogwaardig en comfortabel zwembad.

Veelgestelde vragen over HDPE zwembaden

  • 1. Wat is HDPE?

    HDPE is de afkorting voor Hoge Dichtheid Polyetheen. HDPE is één van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. In de industrie wordt Polyetheen ook wel Polyethyleen genoemd. HDPE is een hele duurzame kunststof omdat het volledig recyclebaar is en een lange levensduur heeft. Lees er hier meer over >

  • 2. Waarom geen inbouwzwembad aanleggen in folie?

    Voor het aanleggen van foliebaden is eerst een bouwkundige bak nodig waar de folie later in wordt aangebracht. Deze folie moet regelmatig vervangen worden en kan zelfs gaan lekken. HDPE-inbouwzwembaden zijn zelfdragend, waardoor er vóór de aanleg van het zwembad geen bouwkundige voorzieningen nodig zijn. Omdat de inbouwzwembaden volledig in het atelier worden gemaakt en in de meeste gevallen in één stuk worden geleverd, zijn lekkages onmogelijk.

  • 3. Betegeld zwembad vs HDPE-zwembad: wat is het verschil bij de aanleg?

    Het bouwproces voor de aanleg van betegelde zwembaden duurt veel langer dan dat van HDPE-zwembaden. Bovendien kunnen HDPE-zwembaden het hele jaar door en op enkele dagen tijd geplaatst worden. Een bijkomend voordeel van een HDPE-inbouwzwembad is dat de HDPE-platen massief zijn afgewerkt. Daarom is dit materiaal zeer makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Bij betegelde baden is het onderhoud van het zwembad heel wat lastiger, omdat het vuil zich makkelijker in de groeven nestelt.

  • 4. Is een polyester inbouwzwembad verouderd?

    Polyester inbouwzwembaden zijn normaliter alleen verkrijgbaar in standaard maten en vormen. Daarnaast kan de kleur, net zoals bij foliezwembaden, gaan vervagen of verkleuren door blootstelling aan UV-stralen. Bij HDPE-inbouwzwembaden is elke gewenste maat en vorm mogelijk en riskeert u geen verkleuring van uw zwembad. De platen zijn volkern door en door in de massa gekleurd. Osmose is in HDPE-zwembaden niet mogelijk. Daarom gaan polyester inbouwzwembaden minder lang mee dan HDPE-zwembaden en zien polyester zwembaden er sneller verouderd uit.

  • 5. Waarom kiezen voor de aanleg van een HDPE-zwembad i.p.v. een PP-zwembad? Het zijn toch beide thermoplastics?
    PP staat voor polypropyleen en is nog niet zo lang verkrijgbaar in de markt. Hierdoor heeft het zijn doeltreffendheid nog niet bewezen. PP is een thermoplastic, net zoals HDPE. Toch zijn er grote verschillen tussen beide materialen. Zo is HDPE veel elastischer, waardoor het een langere levensduur heeft dan PP-zwembaden. Daarnaast is er dankzij de flexibiliteit van HDPE meer mogelijk op het vlak van vorm en formaat dan bij PP.  Voor al onze zwembaden in HDPE geldt een garantie van 25 jaar.