Blog standaardafmetingen

Hoe kies je de ideale afmetingen van je inbouwzwembad?

Het kiezen van de perfecte afmeting voor jouw zwembad kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn. Met zoveel vormen en maten beschikbaar, is het belangrijk om alle opties te overwegen om de beste beslissing te nemen. Gelukkig kan je op DND Pools rekenen om je met gepast advies bij te staan.

een een wit inbouw zwembad aan een poolhouse

Hoe bepaal je de ideale afmetingen voor jouw zwembad?

Jouw keuze voor de ideale zwembad afmetingen hangt in eerste instantie af van de grootte van jouw tuin en de reden waarom je een zwembad wilt laten plaatsen. Of je nu op zoek bent naar een oase van rust in de achtertuin of een zwembad van “olympisch” formaat, we hebben een ruim aanbod aan zwembaden met verschillende afmetingen en opties om uit te kiezen. Al onze inbouwzwembaden bieden flexibiliteit in ontwerp en formaat, hoewel ze zorgvuldig moeten worden overwogen bij het kiezen van de grootte.

 

Ook de vorm en diepte zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de juiste afmetingen van jouw zwembad. Als je op zoek bent naar een groter zwembad met voldoende ruimte voor activiteiten (zoals volleybal, duikplanken of glijbanen), is een rechthoekig diep zwembad misschien geschikter dan een kleiner rond en ondiep ontwerp.

 

Een zwembad op maat of een zwembad met standaard afmetingen?

Standaard zwembaden zijn er in verschillende maten, variërend van kleine plunge pools tot grote ronde zwembaden. Deze standaard zwembad afmetingen bieden een goed startpunt voor huiseigenaren die meer controle willen over de grootte en vorm van hun zwembad zonder een volledig op maat gemaakt ontwerp te laten maken. Standaard zwembadafmetingen zijn ook goedkoper dan op maat gemaakte ontwerpen. Ze zijn namelijk gemakkelijker te bouwen en hebben minder materialen nodig.

 

Aan de andere kant bieden inbouwzwembaden op maat jou maximale flexibiliteit qua ontwerpmogelijkheden en functies. Of je nu op zoek bent naar iets unieks of gewoon iets wilt dat groter is dan de standaard zwembadafmetingen, door een zwembad op maat te bouwen, kan je iets laten maken dat specifiek is afgestemd op de grootte van jouw achtertuin en levensstijl.

 

De voordelen van een zwembad met grote afmetingen

Het hebben van een groot zwembad is ideaal om van de zomermaanden te genieten. Maar wanneer je kiest voor een zwembad met grote afmetingen, kunnen er verschillende voordelen zijn.

 

Het grote voordeel van een groot inbouwzwembad is dat er meer mensen tegelijk van kunnen genieten. Familieleden, vrienden of buren, iedereen kan meegenieten van wat verfrissing op warme dagen. Bovendien bieden deze zwembaden ook veel ruimte voor activiteiten (zoals watervolleybal) en heb je de mogelijkheid om meer zwembadaccessoires toe te voegen (springplank, glijbaan, etc.).

 

De voordelen van zwembad met kleine afmetingen

Naast een zwembad met grote afmetingen kan je ook kiezen voor een zwembad met kleine afmetingen. Voor veel huiseigenaren kan een klein zwembad verschillende voordelen bieden waardoor het de perfecte keuze zou kunnen zijn voor hun levensstijl en budget.

 

Een klein zwembad kan meer flexibiliteit bieden in termen van ontwerpopties, waardoor je de vorm en afmetingen makkelijker kan aanpassen aan jouw behoeften. Bovendien vergen ze minder onderhoud dan grotere zwembaden, omdat ze minder ruimte innemen en minder functies zoals glijbanen of watervallen hebben. Kleinere zwembaden zijn doorgaans betaalbaarder vanwege de lagere installatie- en onderhoudskosten, terwijl ze nog steeds voldoende ruimte bieden.

 

Wat zijn de vaakst voorkomende standaard afmetingen van een zwembad?

Als het gaat om het kiezen van de ideale maat voor jouw inbouwzwembad, is het belangrijk om eerst een kijkje te nemen naar de standaard zwembadafmetingen. Indien jouw ideale afmeting namelijk tot ons aanbod behoort, hoef je niet onmiddellijk voor een zwembad op maat te kiezen. De maten die het frequentst besteld worden zijn 3,5mx8m en 3,5mx10m. Gelukkig zijn we bij DND Pools heel flexibel en kan iedereen voor zijn of haar zwembad bij ons terecht.

Download onze brochure

Inspiratie nodig voor de aanleg van het zwembad van jouw dromen?

Download onze brochure en maak een geïnformeerde beslissing bij de aankoop van jouw zwembad.

  • Materiaal, kleur en vorm

  • Levertermijn, garantie en service