Blog zwembadentrends 2023

Wat zijn de huidige zwembadentrends in 2023?

Een inbouwzwembad in de tuin is voor veel mensen een droom die uitkomt. Het is niet alleen een plek om te ontspannen en af te koelen, maar ook een plek om tijd door te brengen met vrienden en familie. Als je op zoek bent naar een manier om je tuin om te toveren tot een oase van rust en ontspanning, dan is een inbouwzwembad een geweldige optie. Maar wat zijn de huidige trends in 2023?

een zwembad voor een huis met een hek eromheen

DUURZAAMHEID

Een van de grootste trends in 2023 is de nadruk op duurzaamheid. Steeds meer mensen zijn bezorgd over de impact die ze hebben op het milieu, en dat geldt ook voor inbouwzwembaden. In de toekomst zullen zwembaden steeds energiezuiniger zijn, met betere isolatie en efficiëntere pompen en filters. Bij DND Pools werken we al een tijdje met frequentiegestuurde pompen, automatische doseringssystemen en inverter warmtepompen.

Ook is er meer aandacht voor de materialen die worden gebruikt bij de aanleg en het verwarmen van inbouwzwembaden, waarbij duurzame en recycleerbare materialen de voorkeur hebben. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van gerecycleerde materialen zoals polyethyleen bij de aanleg of aan het gebruik van zonnepanelen in combinatie met solar rolluiklamellen om het water te verwarmen.

 

NATUURLIJKE ZWEMBADEN

Een andere trend die we in 2023 zien, is de opkomst van hybride inbouwzwembaden. Deze zwembaden zijn ontworpen om er net zo uit te zien als een natuurlijk zwembad, met helder water in een vijvervorm. Ze zijn vaak uitgerust met filtersystemen die het water op een natuurlijke manier zuiveren. Dit type inbouwzwembad is niet alleen duurzamer, maar kan ook een prachtige aanvulling zijn op je tuin. Een natuurlijk zwembad is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de zwemmer, omdat er een minimum aan chloor of andere chemicaliën nodig zijn om het water schoon te houden.

 

SLIMME TECHNOLOGIE

De opkomst van slimme technologie drukt ook zijn stempel op de zwembadenindustrie in 2023. Steeds meer inbouwzwembaden worden uitgerust met sensoren en slimme systemen die het waterpeil, de temperatuur en andere factoren in de gaten houden. Zo kan je je inbouwzwembad op afstand monitoren en beheren, waardoor je tijd en energie bespaart. Daarnaast zijn er ook meer mogelijkheden om het inbouwzwembad te integreren met andere slimme toepassingen in huis, zoals een slimme thermostaat of slimme verlichting.

 

MINIMALISTISCH DESIGN

Tot slot is het minimalistisch design eveneens een belangrijke trend geworden in 2023. Steeds meer mensen kiezen voor een strak en eenvoudig ontwerp dat naadloos opgaat in de omgeving. Denk aan een inbouwzwembad met een simpel rechthoekig of vierkant ontwerp, zonder al te veel tierelantijnen. Hierdoor krijgt je zwembad een moderne en tijdloze uitstraling. Naast het minimalistische ontwerp, is ook de kleurstelling van het zwembad veranderd. In 2023 zien we meer natuurlijke kleuren, zoals antraciet en zwart, die het zwembad nog meer laten samensmelten met de omgeving.

Kortom, er zijn genoeg interessante trends op dit moment om naar te kijken in de zwembadenindustrie. Of je nu op zoek bent naar een duurzaam inbouwzwembad, een hybride zwembad of naar slimme technologieën, er is voor ieder wat wils. Wil je meer weten over welk type zwembad het beste bij jouw wensen past? Neem dan contact op met ons en laat je informeren over de mogelijkheden.

Download onze brochure

Inspiratie nodig voor de aanleg van het zwembad van jouw dromen?

Download onze brochure en maak een geïnformeerde beslissing bij de aankoop van jouw zwembad.

  • Materiaal, kleur en vorm

  • Levertermijn, garantie en service