DND Pool Group

Zwembadrolluik

Bescherm jouw zwembad met de innovatieve zwembadrolluiken van Ocea automatic pool covers.

Solar zwembadrolluiken, een innovatieve oplossing om jouw zwembad te beschermen én te verwarmen.

 • Optimale bescherming

 • Makkelijk te bedienen

 • Energiezuinig

Wil je graag je zwembad beschermen met een zwembadrolluik?

Types zwembadrolluiken

Manueel zwembadrolluik

Bij manuele rolluiken is er alleen een bovengronds oprolsysteem beschikbaar en staat het rolluik altijd zichtbaar aan het hoofd- of voeteinde van het inbouwzwembad. Het nadeel hiervan is dat het oprollen van grotere afdekkingen veel kracht vergt. Voor een manueel zwembadrolluik heb je echter geen elektriciteit nodig.

 

Contacteer ons >

01

Automatisch zwembadrolluik

Naast een manueel zwembadrolluik, kan je ook kiezen voor een automatisch zwembadrolluik. Als je een automatisch zwembadrolluik hebt, kan je door één druk op de knop snel en gemakkelijk het zwembad bedekken. Bovendien heb je ook de keuze om het rolluik te laten inbouwen onder een plage zodat het niet zichtbaar is.

 

Contacteer ons >

02

Types zwembadlamellen

Polycarbonaat
Eclipse Platinum lamellen

Polycarbonaat
Eclipse Platinum lamellen

Deze hoogwaardige lamel met zilverglans maakt uw zwembad elegant en verbergt de condensatie in de lat. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

Polycarbonaat
Crystal Solar lamellen

Polycarbonaat
Crystal Solar lamellen

Deze hoogwaardige lamel is transparant bovenaan en zwart onderaan. De kleur is modern en past overal bij. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

Polycarbonaat
Solar Blue lamellen

Polycarbonaat
Solar Blue lamellen

Deze klassieke hoogwaardige lamel is blauw bovenaan en zwart onderaan. Doeltreffend en sober. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

Belang van zwembadrolluiken en zwembadlamellen

Een rolluik voor jouw zwembad is van groot belang om de volgende redenen:

 • VEILIGHEID: een zwembadrolluik is de perfecte oplossing om te zorgen dat kinderen en huisdieren niet per ongeluk in het water vallen.

 • ONDERHOUD: er zal minder vuil in het zwembad terechtkomen, waardoor je het minder vaak hoeft schoon te maken. Hierdoor kun je ook besparen op het gebruik van onderhoudsproducten.

 • ENERGIEBESPAREND: een zwembadrolluik isoleert veel beter dan een afdekzeil. Hierdoor blijft de warmte langer behouden.

 • COMFORT: het afdekken van een zwembad met een rolluik is veel makkelijker dan met een afdekzeil.

een solar zwembadrolluik in een inbouw zwembad
0
JAAR ERVARING
0
GEKWALIFICEERDE EXPERTS
0
JAAR GARANTIE

Download onze brochure

Inspiratie nodig voor de aanleg van het zwembad van jouw dromen?

Download onze brochure en maak een geïnformeerde beslissing bij de aankoop van jouw zwembad.

We plaatsen solar zwembadrolluiken in heel België

Als zwembadbouwer plaatsen we solar zwembadrolluiken in heel België:

Limburg - West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant - Waals-Brabant - Henegouwen - Brussel - Namen - Luxemburg - Luik

Laat je solar zwembadrolluik plaatsen door een expert

Wil je investeren in een zwembadrolluik op zonne-energie? Je vraagt je misschien af of het de extra kosten waard is om het door een expert te laten installeren. Bij DND Pools hebben we al jarenlange ervaring met het installeren van deze rolluiken. We weten perfect welke rolluik bij jouw type zwembad past en hoe we deze het best integreren in jouw huidige zwemomgeving!

 • PVC en Polycarbonaat lamellen

 • Solar en anti-alg lamellen

Veelgestelde vragen bij een solar zwembadrolluik

 • 1. Is een zwembadrolluik veiliger dan andere zwembadafdekkingen?

  Zwembadrolluiken zijn over het algemeen veiliger dan andere afdekkingen. Ze vormen een stevige en solide barrière die kinderen en huisdieren tegenhoudt om in het zwembad te vallen. Het is altijd verstandig om een expert te raadplegen voor het kiezen van en installeren van een zwembadafdekking die het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften en eisen voor veiligheid.

 • 2. Is het mogelijk om een zichtbare rol te verbergen met een inbouwsysteem?

  Ja, het is mogelijk om een zichtbare rol te verbergen met een inbouwsysteem. Bij dit systeem wordt de rol in de zijwanden van het zwembad weggewerkt. Hierdoor bespaart dit type systeem meer plaats rondom het zwembad.

 • 3. Hoe werkt de bediening van een automatisch zwembadrolluik?
  De bediening van een automatisch zwembadrolluik gebeurt door middel van een afstandsbediening of een sleutelschakelaar. Druk je op de knop, dan zullen de lamellen van het zwembadrolluik automatisch het zwembad bedekken.
 • 4. Is er veel onderhoud nodig voor een solar zwembadrolluik?

  Het onderhoud dat nodig is voor een solar zwembadrolluik is minimaal. Je hoeft enkel de rails en de rol schoon te maken. Het is wel belangrijk om regelmatig te controleren of alles goed werkt en indien nodig onderhoud te laten uitvoeren. Op deze manier kun je de levensduur van het zwembadrolluik verlengen en voorkom je onverwachte problemen. Vraag jouw onderhoud aan >

 • 5. Is het mogelijk om bij mijn bestaande zwembad een solar zwembadrolluik aan te schaffen?

  Ja, het is mogelijk om bij een bestaand zwembad een solar zwembadrolluik aan te schaffen. Het is wel belangrijk om te checken of de afmetingen en de bouw van het zwembad geschikt zijn voor het type zwembadrolluik dat je op het oog hebt. Soms is het nodig om de constructie van het zwembad aan te passen voordat een zwembadrolluik geplaatst kan worden. Het is daarom aan te raden om eerst met ons contact op te nemen.

Bekijk onze promo video