DND Pool Group

Zwembadrolluik

Bescherm jouw zwembad met de innovatieve zwembadrolluiken van Ocea automatic pool covers.

Solar zwembadrolluiken, een innovatieve oplossing om jouw zwembad te beschermen én te verwarmen.

 • Optimale bescherming

 • Makkelijk te bedienen

 • Energiezuinig

Wil je graag je zwembad beschermen met een zwembadrolluik?

Type zwembad-rolluiken

Manueel zwembadrolluik

Bij manuele rolluiken is er alleen een bovengronds oprolsysteem beschikbaar en staat het rolluik altijd zichtbaar aan het hoofd- of voeteinde van het inbouwzwembad. Het nadeel hiervan is dat het oprollen van grotere afdekkingen veel kracht vergt. Voor een manueel zwembadrolluik heb je echter geen elektriciteit nodig.

 

Contacteer ons >

Automatisch zwembadrolluik

Naast een manueel zwembadrolluik, kan je ook kiezen voor een automatisch zwembadrolluik. Als je een automatisch zwembadrolluik hebt, kan je door één druk op de knop snel en gemakkelijk het zwembad bedekken. Bovendien heb je ook de keuze om het rolluik te laten inbouwen onder een plage zodat het niet zichtbaar is.

 

Contacteer ons >

Type zwembad-lamellen

Polycarbonaat
Eclipse Platinum lamellen

Polycarbonaat
Eclipse Platinum lamellen

Deze hoogwaardige lamel met zilverglans maakt uw zwembad elegant en verbergt de condensatie in de lat. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

Polycarbonaat
Crystal Solar lamellen

Polycarbonaat
Crystal Solar lamellen

Deze hoogwaardige lamel is transparant bovenaan en zwart onderaan. De kleur is modern en past overal bij. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

Polycarbonaat
Solar Blue lamellen

Polycarbonaat
Solar Blue lamellen

Deze klassieke hoogwaardige lamel is blauw bovenaan en zwart onderaan. Doeltreffend en sober. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

Solar Blue PVC lamellen

Solar Blue PVC lamellen

De solar blue PVC lamel is blauw bovenaan en zwart onderaan, hoogwaardig en voorzien van een anti-uv laag voor een langere levensduur.

White PVC lamellen

White PVC lamellen

De witte PCV lamel is sober, zuinig en past overal, wat van deze lamel een tijdloze klassieker maakt.

Grey PVC lamellen

Grey PVC lamellen

De grijze PVC lamel past in de meeste omgevingen. Neutraal, eenvoudig, betaalbaar en efficiënt.

WIJ plaatsen solar zwembadrolluiken in heel België

Als zwembadbouwer plaatsen wIJ solar zwembadrolluiken in heel België:

Brussel - AntwerpenLimburg - Oost-Vlaanderen - Vlaams-Brabant - West-VlaanderenWaals-Brabant - Henegouwen - Luik - LuxemburgNamen

Download onze brochure

Zet de eerste stap naar je eigen zwemparadijs en download onze gratis brochure boordevol inspiratie en tips.

Mis geen enkel detail en ontdek de eindeloze mogelijkheden van een zwembadrolluik.

 • Flexibiliteit

 • Korte leveringstermijn

 • Uitzonderlijke kwaliteit

een solar zwembadrolluik in een inbouw zwembad

Het belang van een zwembadrolluik

Een rolluik voor jouw zwembad is van groot belang om de volgende redenen:

 • VEILIGHEID: een zwembadrolluik is de perfecte oplossing om te zorgen dat kinderen en huisdieren niet per ongeluk in het water vallen.

 • ONDERHOUD: er zal minder vuil in het zwembad terechtkomen, waardoor je het minder vaak hoeft schoon te maken. Hierdoor kun je ook besparen op het gebruik van onderhoudsproducten.

 • ENERGIEBESPAREND: een zwembadrolluik isoleert veel beter dan een afdekzeil. Hierdoor blijft de warmte langer behouden.

 • COMFORT: het afdekken van een zwembad met een rolluik is veel makkelijker dan met een afdekzeil.

Laat je zwembadrolluik plaatsen door een expert

Wil je investeren in een zwembadrolluik op zonne-energie? Je vraagt je misschien af of het de extra kosten waard is om het door een expert te laten installeren. Bij DND Pools hebben we al jarenlange ervaring met het installeren van deze rolluiken. We weten perfect welke rolluik bij jouw type zwembad past en hoe we deze het best integreren in jouw huidige zwemomgeving!

 • PVC en Polycarbonaat lamellen

 • Solar en anti-alg lamellen

een vrouw met blond haar, gekleed in een zwart shirt
Elke

VEELGESTELDE VRAGEN ROND SOLAR ZWEMBADROLLUIKEN

Rond de aanleg, het onderhoud en de renovatie van een zwembad merken we bij onze klanten dat er vaak veel vragen zijn rond mogelijkheden, materialen, producten en dergelijke. Via deze FAQ geven we kort antwoord op al deze vragen.

 • 1. Is een zwembadrolluik veiliger dan andere zwembadafdekkingen?

  Zwembadrolluiken zijn over het algemeen veiliger dan andere afdekkingen. Ze vormen een stevige en solide barrière die kinderen en huisdieren tegenhoudt om in het zwembad te vallen. Het is altijd verstandig om een expert te raadplegen voor het kiezen van en installeren van een zwembadafdekking die het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften en eisen voor veiligheid.

 • 2. Is het mogelijk om een zichtbare rol te verbergen met een inbouwsysteem?

  Ja, het is mogelijk om een zichtbare rol te verbergen met een inbouwsysteem. Bij dit systeem wordt de rol in de zijwanden van het zwembad weggewerkt. Hierdoor bespaart dit type systeem meer plaats rondom het zwembad.

 • 3. Hoe werkt de bediening van een automatisch zwembadrolluik?
  De bediening van een automatisch zwembadrolluik gebeurt door middel van een afstandsbediening of een sleutelschakelaar. Druk je op de knop, dan zullen de lamellen van het zwembadrolluik automatisch het zwembad bedekken.
 • 4. Is er veel onderhoud nodig voor een solar zwembadrolluik?

  Het onderhoud dat nodig is voor een solar zwembadrolluik is minimaal. Je hoeft enkel de rails en de rol schoon te maken. Het is wel belangrijk om regelmatig te controleren of alles goed werkt en indien nodig onderhoud te laten uitvoeren. Op deze manier kun je de levensduur van het zwembadrolluik verlengen en voorkom je onverwachte problemen. Vraag jouw onderhoud aan >

 • 5. Is het mogelijk om bij mijn bestaande zwembad een solar zwembadrolluik aan te schaffen?

  Ja, het is mogelijk om bij een bestaand zwembad een solar zwembadrolluik aan te schaffen. Het is wel belangrijk om te checken of de afmetingen en de bouw van het zwembad geschikt zijn voor het type zwembadrolluik dat je op het oog hebt. Soms is het nodig om de constructie van het zwembad aan te passen voordat een zwembadrolluik geplaatst kan worden. Het is daarom aan te raden om eerst met ons contact op te nemen.