Blog Plunge Pools

Plunge pools voor kleine tuinen.

Een grote tuin is geen must voor het installeren van een zwembad. Ook in een meer bescheiden tuin kan het, kleiner van formaat maar met evenveel water- en plonsplezier.

een achtertuin met een zwembad en tuinmeubilair

Onze kunststof zwembaden zijn niet aan standaardmaten gebonden. De afmetingen worden bepaald door een aantal factoren, zoals de zwemwensen, budget en de mogelijkheden en oppervlakte van de tuin. Door de steeds kleiner wordende bouwkavels neemt ook de oppervlakte van de tuin én het zwembad af.

Water- en plonsplezier

Maar kleinere baden hebben ook hun voordelen. De aankoopprijs van zo een plunge pool ligt lager en ook de kost voor onderhoud zakt evenredig met het volume aan water dat ze bevatten. Ze functioneren met minder zware pompen, vragen minder energie voor verwarming en hebben een kleiner filtersysteem.

Staar je trouwens niet blind op de beperkte lengte. Ook in een plunge pool kan je eindeloos zwemmen, als je wil. Dat kan door een tegenstroominstallatie in het bad te laten inbouwen.

Maar ook zonder bewijzen plunge pools hun nut. Vaak zijn ze vooral bedoeld als water- en plonsplezier voor de kinderen. Of zorgen ze op warme dagen voor de nodige verkoeling voor jong en oud.

Plaatsing

Het is dus zeker mogelijk om een zwembad te vinden dat in je kleine tuin past. Het moet weliswaar ook haalbaar zijn. Je tuin moet met andere woorden voldoende toegankelijk zijn om het zwembad te kunnen plaatsen. Die toegankelijkheid bepaalt voor een groot deel ook de snelheid van de uitvoering, alsook de prijs. Zo gebeuren de graafwerken bijvoorbeeld met een minigraver, die in je tuin moet geraken, de weggenomen verharding en uitgegraven aarde moeten kunnen worden afgevoerd en de zwemkuip en andere materialen moeten tot in de tuin geraken.

Beperkte technische ruimte

Groot of klein, bij een zwembad hoort ook een technische ruimte. Een plek waar het filtersysteem, de ontsmettingsinstallatie en verwarming staan opgesteld en waar water en stroom bij elkaar komen. In grotere tuinen wordt zo’n technische ruimte meestal geïnstalleerd in een poolhouse of tuinberging. In een kleine stadstuin is het zoeken naar een alternatief.

Download onze brochure

Inspiratie nodig voor de aanleg van het zwembad van jouw dromen?

Download onze brochure en maak een geïnformeerde beslissing bij de aankoop van jouw zwembad.

  • Materiaal, kleur en vorm

  • Levertermijn, garantie en service